Bemutatkozás

 

dr. fancsik tamás

 

Szeretettel köszöntjük Önt a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat (MBFSZ) honlapján!

A Szolgálat 2017. július 1-én jött létre a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal, valamint a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet egyesítésével az 1009/2017. (I. 11.) Kormányhatározat valamint a 161/2017. (VI.28.) Kormányrendelet alapján. Az MBFSZ önálló feladattal és hatáskörrel rendelkező központi hivatal, amely a Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Veszprém Megyei Kormányhivatallal (a Bányafelügyeleti Főosztállyal, valamint a Hatósági Főosztályok Bányászati Osztályaival) együtt látja el az állam bányászati és földtani feladatait. Az MBFSZ irányítását az innovációs és technológiai miniszter felügyeli.

Az MBFSZ a bányászati szakigazgatás és a geológiai – geofizikai szolgálatok tradícióira támaszkodó, a 21. század igényeinek megfelelő tudással, képességekkel és működéssel rendelkező, a társadalom és az Állam számára ügyfélközpontú modern bányászati és földtani szolgálat lesz, mely biztosítja szakterületén belül a kiegyensúlyozottságot, versenyképességet és a fenntarthatóságot; elősegíti az ellátásbiztonságot, valamint gazdálkodik a természeti erőforrásokkal az állami érdekekkel és a társadalom igényével összhangban. Mindemellett a szolgálat tevékenységének fontos része a tudományos kutatómunka a földtan, geofizika, bányászat, illetve a klímapolitika területén.

Újonnan elkészült honlapunkkal ezen szerteágazó tevékenységünket kívánjuk bemutatni, illetve a modern kor követelményeinek megfelelően minél szélesebb körben kielégiteni a látogatók igényeit. Honlapunk folyamatos fejlesztés alatt áll, reméljük az egyre bővülő tartalmakban a bányavállalkozók, jelenlegi és jövőbeli üzleti partnereink, a földtudományi szakemberek, valamint a nagyközönség is megtalálja az érdeklődésére számot tartó témákat.

Köszönjük, hogy honlapunk látogatásával megtisztelt bennünket!

Dr. Fancsik Tamás, elnök